Читај ми!

Кикинда је лепа варош

Кикиндска општина има шта да покаже туристима, али недовољно промовише своје могућности које су, осим за смештај гостију, велике. Туристичка организација спремна је да Кикинду сврста међу занимљиве туристичке дестинације.

Кикинђани су поносни на специфичности свога града и туристичке потенцијале који су, кажу, недовољно промовисани. Један од проблема је и недостатак смештаја за туристе.

У октобру, током манифестације "Дана лудаје" Кикинда има и највише гостију.

"Веровали или не, већ сада се резервишу собе", каже директорка Туристичке организације "Кикинда", Маријана Иличин.

Иако град на располагању има хотел, мотел, хостел и апартмане, и даље постоји мањак смештајних капацитета.

"Треба да радимо у тој области", каже Маријана Иличин, "како бисмо популарисали и обавестили људе о бенефитима таквог начина зараде."

Они који већ имају апартмане за издавање кажу да им је то леп додатак на кућни буџет.

Владимир Грастић каже да су хотели превазиђени и да је будућност туризма у издавању апартмана.

Туристи кажу да им се у Кикинди највише допадају срдачност и љубазност људи.

"Кикинда има једну фину дозу цивилизованости, нешто што је нама који долазимо са југа зачуђујуће, наравно у позитивном смислу", каже Владан Мартиновић, учесник Симпозијума "Тера".

Осим добрим домаћинима, Кикинда може да се похвали и чињеницом да је највеће зимовалиште сова ушара на свету, где их, само у строгом центру града, буде и до седам стотина.

Знаменитости Кикинде су и Атеље "Тера", у ком сваког јула стварају познати уметници, фосилни остаци Мамутице и специфичан Градски трг. У Туристичкој организацији кажу да све то Кикинду чини идеалним местом за ђачке екскурзије и породични одмор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво