Спортски подови од рециклиране гуме

Погон техничке гуме компаније "Тигар", специјализовао се за израду подлога за спортске терене и дечја игралишта од гуменог рециклата. До сада је у Србији, "Тигар" поставио преко 20.000 квадратних метара подлога од рециклата.

Најефикаснији начин за отклањање старих, дотрајалих гума, за чије разлагање у природи је потребно више од 200 година, јесте њихово рециклирање. Компанија "Тигар" створила је производни програм у којем се штеде челик, бакар, текстил и друге компоненте, а уједно сваки производ задовољава високе еколошке стандарде.

Прошле године Компанија "Тигар"  уложила је око осам милиона евра за покретање погона за израду производа од гуменог рециклата и купила данску компанију "Билгутекс", преузевши на тај начин брендове, цертификате и тржиште.

Погон техничке гуме, у међувремену, се посебно специјализовао за подлоге спортских терена и дечјих игралишта. До сада је у Србији, "Тигар" поставио преко 20 хиљада метара квадратних спортских подова.

"Оно што је обележило овај перод од годину и по дана је задржавање и повећање обима производње на скандинавско тржиште, код старих купаца "Билгутекса" и нормално експанзија израде спортских терена у нашој земљи", каже директор индустријских активности ТТГ Саша Живковић.
 
Од почетка лета, "Тигар" је широм Србије поставио 7.000 кв. метара спортских терена од гуменог рециклата. Ови подови су изузетно еластични и спортистима омогућавају мање оптерећење зглобова.

Главни менаџер продаје ТТГ Зоран Рајковић каже да је предност пода од рециклиране гуме у томе што она после одређеног врменског периода може и сама да се рециклира, тако да се њен животни век практично продужава.

У компанији "Тигар" сматрају да се домаће тржиште тек навикава на овакве производе, док у свету они одавно имају широку примену. За, сада је и већи проценат производње намењен извозу.

С обзиром на то да је већина школских терена у Србији у лошем стању, идеја "Тигра" је да се,  у сарадњи са Министарством просвете, поставе подови у школама и вртићима широм Србије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво