Читај ми!

У служби грађана

Комунални полицајци у Шапцу, од почетка године, написали су око 600 прекршајних пријава, углавном због лепљења плаката и заузимања јавних површина. У једном у случају, уместо да напишу пријаву, засукали су рукаве и сами помогли грађанима да реше проблем.

У Шапцу комунална полиција ради од почетка године. За протеклих шест месеци поднела је око 600 прекршајних пријава против грађана и упутила више од хиљаду упозорења.

Једну пријаву због заузимања јавних површина, међутим, нису желели да пишу. Када су дошли у Улицу Проте Матеје и затекли дрва на јавној површини, комунални полицајци нису знали да у изнајмљеној кући живи породица Раде Дакић која, као и њена старија кћерка, дане проводи у инвалидским колицима.

Није било двоумљења. Одлучили су да сами реше проблем, а у премештању огрева на другу адресу учествовала је читава бригада.

"Иако је данас велика врућина, драго нам је што смо помогли нашој драгој суграђанки", каже Ненад Илић, комунални полицајац у Шапцу. "Надам се да ће ово бити репер и за остале наше суграђане да, када је то потребно, помогну другима."

Рада Дакић, која је тај гест примила с неверицом, каже да са децом живи од 11.000 динара инвалидске пензије, без сопственог крова над главом. Због степеница око куће, којима не могу да се крећу, све послове мора да обавља 12-годишња Јелена. Тим пре, гест младих полицајаца, много јој значи:

"Они су могли да ме казне, то им је посао, али ти људи су толико дивни и хумани! Да се ја питам они би били почасни грађани Шапца. Сама сам с децом, како се борим само ја знам. Да плачем, суза више немам!"

Акција шабачких комуналних полицајаца одушевила је и Радине комшије. "Јесте неуобичајено", каже Станиша Жарин, "и могу да кажем свака част на добром и лепом гесту!"

Полицајци подсећају да су задужени за поштовање комуналног реда, али да су, пре свега, људи.

"Надамо се да ће ово бити подстицај и осталим колегама у сличним службама, и у другим градовима, да одвоје мало свог времена како би помогли онима којима је помоћ неопходна", каже Маја Младеновић, комунални полицајац у Шапцу.

Ово није једина помоћ коју желе да пруже породици Раде Дакић. Одлучили су и да исеку дрва и уреде двориште иза Радине изнајмљене собице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи