Балканијада у Ивањици

Женска јуниорска одбојкашка репрезентација Србије освојила је титулу првака Балкана пошто је у финалној утакмици у Ивањици, у недељу 10. јула, савладала селекцију Грчке са 3:0.

Ивањица је протекле седмице била место окупљања најбољих одбојкашких репрезентација. Балканско првенство за јуниорке почело је 6. јула у хали "Црњево", где су се за титуле најбољих текмичиле девет националних селекција региона.

Србија је у оквиру Групе Б играла са Босном и Херцеговином и Македонијом. У Групи А биле су Грчка, Црна Гора и Албанија, а у Групи Ц - Турска, Бугарска и Румунија.

Према речима Мира Ристића, председника Организационог одбора Балканског првенства, био је то велики спортски догађај у Ивањици. Уз добре утакмице, тимови, стручни штабови, судије и представници Одбојкашког савеза Србије, могли су да уживају у граду на Моравици.

"Велика је част Одбојкашком савезу Србије, општини и Одбојкашком клубу Путеви што су добили организацију Балканијаде у Ивањици", нагласио је Миро Ристић пред почетак такмичења. "Даћемо све од себе да овим првенством влада крајње позитивна спортска клима, и да гостима боравак у нашем граду учинимо посебним, аутентичношћу ивањичког гостопримства."

Обећање је испуњено, осим у једном: никоме од гостију није уступљена титула првака.

После победе над Црном Гором и тријумфа у полуфиналу над селекцијом Турске, девојке из Србије убедљиво су победиле грчке одбојкашице. Финални меч трајао је 74 минута, а најефикаснија на терену била је Ана Бјелица са 13 поена.

За треће место изборила се екипа Турске која је победила вршњакиње из Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво