Читај ми!

Балкански куп у планинском бициклизму

Црна Трава била је домаћин такмичења у планинском бициклизму, које је по први пут бодовано за светски куп и за олимпијске игре у Лондону. Победник трке је Белгијанац Воутер Клепе, а у јуниорској конкуренцији представници домаћина, БК "Орловац", освојили су све три медаље.

У општини Црна Трава живи око хиљаду становника. Због планинарско-бициклистичког друштва "Орловац" она је последњих година у Србији постала познатија по младим бициклистима него по изузетним грађевинарима.

Црна Трава била је протеклог викенда домаћин такмичења у планинском бициклизму, које је по први пут бодовано за светски куп, али и за олимпијске игре у Лондону.

По мишљењу Часлава Николића, који ускоро улази у девету деценију живота, то је највећи догађај у Црној Трави још од седамдесетих година прошлог века:

"Не могу да вам опишем како се осећам када видим ове младе људе у нашој варошици. То је дивота за нас који овде живе јер смо ми најстарија општина у Србији."

Домаћини - Бициклистички клуб "Орловац" - такмичарима из Србије и околних земаља приредили су бројна изненађења на изузетно захтевној и стрмој стази. Због тога су многи такмичари део стазе морали да носе бицикл, а било је и падова.

Кроз циљ је, после много проливеног зноја, први прошао Белгијанац Воутер Клепе:

"Било је изузетно тешко, због врућине и због тога што је стаза била веома захтевна. Задовољан сам својом вожњом и сигурно је да ћу и наредне године доћи у Црну Траву."

Разлога за задовољство имају и Црнотравци, не само због изузетне организације већ и због чињенице да су њихови представници у јуниорској конкуренцији освојили све три медаље.

"Имамо младу и перспективну екипу која је међу најбољима у Србији", истиче Владан Николић спортски директор бициклистичког клуба "Орловац". "Црна Трава има изузетне услове за развој овог спорта и наш клуб ће и даље напредовати."

За спортске ентузијасте из Црне Траве нема одмора. Већ наредне недеље организују такмичење планинског бициклизма на Власинском језеру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво