Читај ми!

Нове бригадирске љубави

Око 100 младих волонтера из бивших југословенских република учествује на омладинској радној акцији у Врњачкој Бањи. Иако радна акција не личи на оне из Титовог времена, неке ствари остале су исте, ентузијазам, рад, добра забава и бригадирске љубави.

Праву туристичку атракцију Врњачке Бање, већ недељу дана, представљају стотинак младих из Србије и земаља региона са крамповима и лопатама у рукама.

Песмом Хеј, хај бригаде и другим акцијашким поклицима, подсећају на нека давна прошла времена бивше Југославије, али и "освајају" прве километре корита Липовачке реке. Има већ и умора и жуљева, нових љубави, али и венчања.

Јасна и Горан су на радну акцију у Врњачку Бању дошли као веренички пар из Липара у Војводини.

Горан Иван, младожења каже да су свадбу планирали после акције али је општина Врњачка Бања одлучила да је она направи.

Осим бригадира у сватове су стигли и гости из Липара и родитељи младенаца који ће их испратити на медени месец, крај Липовачке реке, али са крамповима у рукама. Уосталом, Јасна каже да је знала да се удаје за ударника.

Мештане и госте Врњачке Бање задивљује ентузијазам младих људи који ће још две недеље из корита Липовачке реке избацивати кубике наноса.

Пуно радно време издржава чак и тринаестогодишњи Јова из Кикинде, који каже да је дошао због доброг друштва.

На радно ударничко летовање у Врњачку Бању дошло је и много девојака. Мирјана, акцијаш из Новог Сада каже да се ради напорно, али је дружење незаборавно.

Радна акција у Врњачкој Бањи не личи на оне из Титовог времена, али има свој значај.

"Некада се звало братство и јединство, данас кажу заједништво", каже Сенад из Зенице.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи