Фестивал младих у Књажевцу

Симболичним сусретом младих уметника са познатим и признатим именима из нашег културног миљеа, отворен је 50. Фестивал културе младих Србије у Књажевцу. Специфичност Фестивала је заједничко учешће младих и познатих уметника који су ту некада почињали каријеру.

Књажевац је од синоћ 50. пут престоница младости, уметности, културе. "Мост генерација" назив је свечаности отварања јубиларног фестивала младих у Књажевцу.

Глумица Горица Поповић каже да још увек памти лични ентузијазам и младалачку енергију њене групе "Сунцокрети".

Присутне су прве фестивалске вечери одушевили хор "Вива Вокс", пијаниста Милош Вељковић и гошће из Новог Сада.

"Трудимо се да на тргове донесемо нешто што се до сада није слушало на трговима, а то је у основи класична музика, али надограђена оним што слушамо", каже Александра Берчек- Илић из студија "Алектик".

Око хиљаду младих из целе Србије надарених за књижевност, позориште, сликарство, музику своје стваралаштво приказаће током наредних седам дана.

"Да није оваквих фестивала, не знам где би будуће генерације младих уопште могле нешто да прикажу", каже професор Факултета уметности у Нишу, Слободан Јовановић.

Током седам фестивалских вечери очекује се око 10. 000 посетилаца.

Грађани Књажевца кажу да неће пропуштати ни једнио вече Фестивала, као и да Фестивал задовољава укусе свих.

Друге фестивалске вечери на програму је књижевно стваралаштво, а у среду вече народне музике уз оркестар РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи