Читај ми!

Долазе бољи дани за Ђорђевиће

Прича о самохраном оцу, инвалиду Мирославу Ђорђевићу из Крушевца, са двоје деце, без запослења, прихода и елементарних услова за живот, коју је РТС емитовао пре пет месеци изазвала је велико интересовање јавности.

Захваљујући недавном прилогу РТС-а, живот сиромашне трочлане породице Ђорђевић из Крушевца, којој је недостајало све осим љубави и ако их је мајка оставила, знатно се побољшао.

Анастасија ће за два дана прославити први рођендан, а највећа жеља оца Мирослава је, како каже, да постане добар човек , као и сви они непознати људи који су им несебично помогли током протеклих месеци.

"Све је кренуло набоље, много тога се променило од кад су новинари са РТС-а били овде.. јављали су се многи добри људи који су помагали и помажу и данас. Желим да им се захвалим од свег срца", каже Мирослав.

Никола, Анастасија и Мирослав данас живе много боље него раније, мада њихови прохтеви нису велики.

"Остварио сам право на дечији додатак, деца имају сада здравствене књижице, и имам све што ми је за њих потребно", каже овај самохрани отац.

Ову породицу помаже први комшија Радисав, који има пуно разумевања и  увек је ту  када затреба.

Радисав каже да је ту кад треба, јер је и он усамљен, без породице која је у иностранству, али му је како каже, ипак лакше, јер је финансијски обезбеђен.

Сталну бригу о овој породици воде и активисти покрета за промене  који не одустају од намере да им уведу воду.

Слађана Блажевски из Форума жена "Покрет за промене Крушевац" каже да су са овом породицом од почетка и да желе да помогну како би деца остала са оцем што је његова највећа жеља.

"Обећали смо да ћемо да им уведемо воду. У питању је администрација, уколико му не одобре прикључак, довешћемо воду са бунара како би имали боље услове за живот", каже Блажевска.

Увођењем воде, захваљујући људима добре воље који су несебично помогли ову породицу већина егзистенцијалних проблема биће решена. Никола и Анастасија расту безбрижно окружени љубављу и пажњом оца Мирослава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи