Читај ми!

Крушевачки комуналци прекинули штрајк

Осмодневни штрајк у крушевачком Јавном комуналном предузећу окончан је потписивањем споразума чланова штрајкачког одбора, пословодства и градске управе. Представници синдиката прихватили су првобитно понуђено повећање зарада од пет и по одсто и једнократну помоћ од 10.000 динара.

Јавно комунално предузеће у Крушевцу окончало је осмодневни штрајк. Потписивањем споразума чланова штрајкачког одбора, пословодства и градске управе договорена је редовна исплата зарада, доприноса и трошкова превоза.

Све екипе тог јавног предузећа од јутрос су на терену и смеће се односи из свих делова града.

Радници су пред руководство фирме пре осам дана изашли са шест захтева: потписивање колективног уговора код послодавца, исплата првог и другог дела зараде за мај ове године, уплата по административним забранама, исплата накнаде за долазак и одлазак са посла у висини цене превозне карте, поштовање динамике исплате зарада и повећање зарада у износу од 40 одсто.

Просечна плата у Јавном комуналном предузећу Крушевац је 27.100 динара, а најнижа примања имају радници у јавној хигијени, око 17.000.

Подршку штрајку дала су 243 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи