Обнова нишког Клиничког центра

У Нишу је потписан уговор о изградњи нове котларнице на гас у Клиничком центру. Тиме ће бити решен енергетски и еколошки проблем, који већ неколико деценија ствара котларница на угаљ.

Црни дим који већ скоро пола века буди Нишлије у југоисточном делу града, могао би већ до краја године да постане успомена.

Гас ће заменити више десетина хиљада тона угља, колико се у котларници годишње потроши. Према речима Саше Младеновића, ложача у КВЦ Ниш, зими се дневно троши 40 тона угља, а лети 8 тона.

Грађани који станују у околним улицама кажу да слична обећања слушају годинама. "Кад наиђе дим ми се затворимо унутра", каже Снежана Живковић. "Не можете да дишете нити да ставите веш на жицу."

Министар Зоран Станковић је у Нишу потписао уговор са извођачима радова вредности 5 милиона евра. Он каже да у нашем здравству има и већих проблема, али да не треба занемарити енергетску ефикасност:

"Енергетска ефисност ће сигурно допринети бољем пружању услуга пацијентима који се лече овде у Нишу."

У Клиничком центру подсећају да већ годинама добијају неславно признање Црни лист аерозагађивача.

"Ми смо стално били у конфликту између своје професије и загађења највишег степена у граду", нагласио је Борисав Каменов, в. д. директора Клиничког центра.

У клиничком центру стара столарија замењена је на тринаест клиника, а реконструкција ће до краја године бити урађена и на преосталих шест клиника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи