Читај ми!

Муке породице Миленковић

Захваљујући недавном прилогу РТС-а, живот сиромашне петочлане породице Миленковић из села Градња код Врања, знатно се побољшао. Међутим, Центар за социјални рад у Врању одузео је родитељима старатељство над децом, због лоших услова у којима су деца живела.

Тужна прича о сиромашној породици Миленковић из села Градња код Врања, и поред помоћи хуманих људи није завршена.

Док им је мајка била у болници, Центар за социјални рад у Врању одузео је Миленковићима старатељство над троје деце старости 18 месеци, 8 и 13 година, јер су, како тврде, деца занемарена.

Наташа Миленковић недавно је оперисана, због деце, каже, није остала у болници, а код лекара одлази редовно, на контроле или када има болове. Позвали су деду да причува децу, али их није затекао.

"Кад сам отишла горе, у Власе, они су ми јавили телефоном да су ми узели децу", каже Наташа Миленковић.

Директорка Центра за социјални рад у Врању Верица Михајловић наводи да је то у интересу деце. "Замислите да смо били тамо и видели троје деце без старања одраслог лица и да смо их оставили и вратили се", истиче Михајловићева.

У центру за социјални рад су Миленковићима рекли да је кућа била прљава, а да су најмлађе дете затекли без гардеробе. "Кажу прљаво, нека су прљави, моји су. Хоћу децу да видим данас", каже отац Јовица Миленковић.

Родитељима су социјални радници пре три месеца предали упутства, шта треба да ураде да побољшају услове.

Бранимир Стојанчић, члан Градског већа у Врању, каже да имају план активности који морају да прате. Деца су у хранитељској породици, а службе убрзано раде да им што пре омогући контакт са родитељима и повратак у примарну породицу.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи