Читај ми!

Дани сеоског туризма у Косјерићу

У косјерићком селу Скакавцима одржани су Традиционални дани сеоског туризма. Била је то прилика да домаћини из Горњег Милановца, Љига, Мионице, Ваљева и Косјерића представе туристичку понуду за предстојеће лето.

Домаћини из Горњег Милановца, Љига, Мионице, Ваљева и Косјерића на Tрадиционалним данима сеоског туризма одржаног у Косјерићу представили су туристичку понуду за предстојеће лето.

Очувана природа, разноврсни предели, гостољубивост која подразумева и богату трпезу, уз традиционалне манифестације и старе занате овог лета су најважнији део понуде сеоских домаћина из пет општина.

На почетку лета очекивања су различита од страховања због кризе, до наде у сталне госте.

Мирослав Петронић из Удружења "Потомци Илије Бирчанина" у Ваљеву каже да већ неколико година нема неког евидентног помака али да сеоски туризам функционише на граници рентабилности.

"Сеоски туризам није у кризи, он је у великом развитку само је велико питање државе шта ће с њим урадити", каже домаћин из косјерићког села Мионица Милутин Јовановић.

Чињеница је, ипак, да последњих година у српским селима има много више слободних места него гостију.

Владимир Ивановић из организације "Сеоски туризам Србије" каже да је сеоски туризам јефтина грана туризма у коју се лако инвестира и лако гради.

"Можемо се похвалити да је сваке године 30 одсто већи број гостију, али је проблем што немамо додатне садржаје. Људи дођу 2-3 дана, једу, спавају и онда се питају шта ћемо сад", каже Ивановић.

С циљем модернизације сеоским домаћинима подељени су модеми за бежични Интернет, а општинске туристичке организације су све активније.

Директор Туристичке организације Горњи Милановац Мира Мирковић каже да је ових дана све веће интересовање туриста, а да је посебно радује све веће интересовање младих да дођу у села.

Директор Туристичке организације Косјерић Снежана Јоксимовић каже да је ова година пресудна за сеоски туризам, јер је и држава показала вољу да се тиме мало позабави.

Села Централне Србије кроз програм одрживог развоја нуде све разноврсније садржаје али остаје још да све то потврде гости.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи