Отворени дан касарне у Врању

Касарну "Први пешадијски пук књаза Милоша Великог" у Врању, која је по шести пут отворила капије за цивиле, посетило је око шест хиљада грађана.

Дефилеом војника уз корачницу "Марш на Дрину" почео је отворени дан касарне Бојске Србије у Врању. Војници су били у новим униформама, М 10.

Пре пет година команда 78. моторизоване бригаде прва је отворила капије касарне за грађане. Приказани су опрема и наоружање, али и војничка обученост, вештине које су изазвале и највеће интересовање посетилаца.

Врањанци са којима смо разговарали кажу да им се допало увежбавање службених паса, парада тенкова и акција извиђача и војне полиције.

Поред тога, могли су да виде и моторна возила која прелазе преко водене препреке, чак и ослобађање киднапованог старешине из возила у покрету. Све то је видело је око 6.000 посетилаца касарне "Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог" у Врању.

"Војска је отворена", каже поручник Милан Гујаница, референт за односе са јавношћу, "и нама је драго када отворимо врата, да разговарамо са грађанима, покажемо им шта знамо и уверимо их да сми и ми део народа."

Касарну "Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог", чија је капије за цивиле данас отворена шести пут, до сада је посетило 20.000 грађана који су могли да разговарају и са војницима и са старешинама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи