Читај ми!

Дан (без) дуванског дима у Пироту

Ни обележавање Дана без дуванског дима није натерало пушаче у Пироту да се одрекну своје страсти. "Изађемо да удахнемо свеж ваздух и запалимо цигарету", кажу запослени у пиротским јавним установама.

Иако је данас светски Дан без дуванског дима, запослени у многим установама нису се одрекли паузе коју обично користе да запале цигарету.

Синиша Јовановић, један од многих запослених у пиротским јавним установама, паузу обавезно користи за излазак испред установе, како би запалио цигарету.

"Немамо много времена ни да излазимо. С обзиром на то да нам треба доста времена да сиђемо из радних просторија и да се вратимо, настојимо да посао што мање трпи", каже Синиша Јовановић запослен у Дому културе у Пироту.

Пушачи су, изгледа, једва дочекали лепо време и могу се видети испред сваке јавне институције. Ни дан без дуванског дима није натерао пушаче да се одрекну своје страсти.

Александар Миладиновић, бармен у једном пиротском кафићу, каже да се није променило ништа.

"Иако је Дан без дуванског дима, људи који раде у јавним предузећима исто долазе овде на паузу и запале цигарету. Све је исто као и пре", каже Миладиновић.

Студент Ана Радивојевић каже да није ни знала да је данас Дан без дуванског дима.
                   
Пушачи доведени у ред

Према подацима Инспекције рада, закон је ипак "протресао" дувански дим из затворених просторија.

"Конкретно, у овој години, 166 надзора је извршено и том приликом је затечено негде око две и по хиљаде запослених. Ниједан од њих није кршио прописе и примену овог закона", каже начелник Инспекције рада за пиротски округ Александар Поповић.

О штетности дуванског дима знају сви, а сваки страствени пушач каже да је његова лична одлука и избор да ли ће уживати у њему или не.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво