Читај ми!

Блокирани путеви у Војводини

Непроходни путеви у Војводини и сви правци ка Београду, пошто су пољопривредници, незадовољни уредбом ресорног министaрства, блокирали главне магистралне правце.

Због протеста пољопривредника блокиран је саобраћај на свим магистрaлним и регионалним путним правцима у Војводини.

У прекиду су путни правци ка Београду из Новог Сада, Сремске Митровице, Титела, Зрењанина преко Ченте, Панчева, Опова и Ковина, као и део магистралног пута Београд - Вршац.

Из Панчева у Београд се, за сада, може доћи једино "Беовозом". Блокиран је и пут Зрењанин - Нови Сад, пошто су банатски пољопривредници блокирали прилаз Жабаљском мосту, због чега се са банатске стране формирала колона возила дуга око два километра.

Незадовољни одлуком о ограничењу субвенција на газдинства до десет хектара, пољопривредници кажу да ће протести трајати све до испуњења захтева, то јест док Влада не врати прошлогодишње мере којима су субвенционисани сви који обрађују до сто хектара ораница.

На синоћњем састанку у Влади Србије, Министарство пољопривреде понудило је субвенције за газдинства до 30 хектара, што су пољопривредници одбили.

У међувремену су пољопривредници, после получасовне блокаде, одблокирали Булевар Михајла Пупина испред зграде Владе Војводине у Новом Саду, након што им је речено да ће их примити покрајински премијер Бојан Пајтић.

Помоћник министра пољопривреде Милош Миловановић, гостујући у Дневнику РТС-а, потврдио је да је држава пољопривредницима понудила субвенционисање 30 хектара, уместо досадашњих 10, али да су пољопривредници захтевали да се субвенционишу газдинства до 100 хектара.

Миловановић је истакао да Министарство пољопривреде нема средстава да испуни такав захтев.

"Ако се испуни захтев произвођача, новац би морао да буде преусмерен са неког другог пројекта Министарства пољопривреде, а то би довело до несташица млека и млечних производа", објаснио је Миловановић.

Помоћник министра пољопривреде истиче да простора за нове уступке пољопривредницима нема и да су све теме исцрпљене у јучерашњим преговорима.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво