Читај ми!

Нови парк за Панчевце

Панчево ће до краја године добити још један уређен парк, Барутану, који ће бити повезан са Народном баштом и имаће модеран изглед са садржајима за активан одмор.

Предиван амбијент најлепшег парка у Панчеву, Народне баште, ускоро ће бити проширен на простор Барутане. Тренутно их дели пут изнад кога ће бити изграђена цветна пасарела.

На терену површине четири хектара карактеристични су насипи, који су у прошлости служили за обезбеђење муниције, и они ће бити задржани према идејном пројекту, што не постоји ни у једном парку у Србији.

"Ово ће бити један модеран парк, примерен 21. веку. Имаће бициклистичку стазу, скејт-парк, постављен зид за пењање, терене за разне спортове, амфитеатар и многе друге занимљиве садржаје" , каже директор ЈКП "Зеленило" Данило Бјелица.

Тендери за комплетну инфраструктуру су завршени и ускоро почиње рашчишћавање терена и изградња стаза, а на простору Барутане тренутно постоје само сликарски атељеи у којима ће, када парк буде уређен, уметници давати бесплатне часове деци.

Барутана ће, заједно са осталим парковима, ући у туристичку понуду града као део пројекта "Зелена страна Панчева".

"Ми смо штампали једну публикацију, где смо представили све паркове Панчева, па и будућу Барутану. У Народној башти током целог лета, викендом организујемо културне вечери са концертима, представама и књижевним вечерима", истиче директорка Туристичке организације Панчева Зорана Владу.

За потпуно уређење парка Барутана биће потребно две до три године рада и значајна финансијска средства, али ће Панчевци већ до краја године, након завршетка прве фазе, моћи да уживају у шетњи тим простором, који је до сада био готово неприступачан.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи