Читај ми!

Крштење коња у Љубичеву

Одсецањем прамена гриве младим грлима на најстаријој српској ергели "Љубичева" код Пожаревца одржана је традиционална манифестација крштење ждребади.

Две ждребице и два пастува су можда будуће звезде домаћих и светских хиподрома. Али, да би кренули стазама успеха морали су прво да добију имена. Крштење ждребади, традиционална је манифестација "Љубичева" код Пожаревца, најстарије српске ергеле.

Одсецањем прамена гриве младим грлима "Љубичева" кумовали су, између осталих, градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић и директор "Термоелектрана и копова Костолац" Драган Јовановић који су својим кумчићима дали имена Гардоприм голд и Марс.

Ждребице су добиле нешто поетичнија имена: Цинтија и Леонида, а њима су кумовали Александар Лукић, директор пожаревачког Центра за културу и директорка агенције за образовне услуге "Кодекс"Снежана Милошевић.

Из штала ергеле "Љубичево" изашла су легендарна грла "Љубичевац", "Вићенцо" и "Тина". Ту сјајну прошлост труди се да досегне и садашње руководство, али, није им лако.

Директор ергеле Владан Јанковић каже да је ситуација боља него пре три године, али да су дугови ергеле милионски, а рачун ергеле је у блокади.

Сви се надају бољим данима на шта их обевезује и традиција дуга више од век и по, када је кнез Милош Обреновић, своје имање крај Мораве оставио "на ползу народу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво