Читај ми!

Слаткиши из Лознице на руском тржишту

Лозничка фабрика слаткиша "Нели", добитник више признања за квалитет на Новосадском сајму, од следеће седмице извозиће своје производе на руско тржиште. Најављено је повећање извоза не само слаткиша, већ и других производа.

Производи лозничке фабрике кондиторских производа "Нели", за чији је квалитет та фабрика добила више признања на Новосадском сајму, већ наредне недеље наћи ће се на руском тржишту.

Крем бананице, пралине и чоколаде из Лознице у Санкт Петербургу очекују средином наредне седмице. За три године производња у "Нелију" је повећана са десет на 120 тона месечно, а у плану је модернизација и даље повећање производње.

"Уговор је потписан на 52 тоне на месечном нивоу, што значи неких 40 одсто производње. Ми то тренутно немамо зато што продамо све оно што производимо. Мораћемо да повећамо производњу, а самим тим и број радних места", каже Власник компаније "Нели", Митар Обрадовић.

Кондиторске производе руски партнер ће најпре пласирати у Санкт Петербургу, а касније и у Њижни, Новгороду, Самари, Саратову као и у другим градовима Русије.

Власник компаније "Wоrld import" Алексеј Дмитријев каже да се нада да ће производња слаткиша бити већа од 52 тоне колико је за сада наведено у уговору.

"Нећу се зауставити само на производима "Нели" него ћу прихватити и друге производе из Србије, посебно из овог региона Лознице", каже Дмитријев.

На месечном нивоу уговорени посао износи 15 милиона динара, а на годишњем око 180 милиона, што представља шестину буџета града.

Слаткиши из Лознице пласирају се на тржиште широм Србије, али и земаља у окружењу Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и других европских земаља. За пет до седам дана крем бананице стићи ће и на Руско тржиште.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се