Читај ми!

Анонимна помоћ Народној кухињи у Вршцу

Више од пет хиљада корисника материјалне помоћи у Вршцу, захваљујући анонимном дародавцу, наредних годину дана добијаће један топли оброк дневно у вршачкој Народној кухињи. Донацијом непознати добротвор натерао одговорне локалне органе власти да обезбеде новац за намирнице, и припрему хране, јер их Црвени крст нема.

Иако у Вршцу има више од пет хиљада корисника материјалне помоћи, у том граду до пре три месеца није постојала Народна кухиња. Анонимни дародавац издвојио је средства за рад кухиње која је обезбедила по један топли оброк дневно за најсиромашније Вршчане.

До сада тој категорији грађана, Црвени Крст делио је намирнице у виду ланч пакета.

Директор Црвеног Крста у Вршцу Бошко Митрашиновић каже да за недељу дана завршавају пројекат ланч пакета, јер је то била тромесечна донација.

Тренутно се у тој кухињи припрема 300 куваних оброка, пет дана у недељи, док је 285 најугроженијих Вршчана и даље на листи чекања.

Корисници народне кухиње кажу да им пуно значи оброк који овде добијају.

Средства која је донирао анонимни дародавац сада су потрошена, па је даље функционисање Народне кухиње било довдено у питање. Реаговала је локлана самоуправа, издвојивши, за ове намене пет милиона динара. Са овим средствима сада ће број куваних оброка бити повећан за још стотину.

"Ми се максимално трудимо овде у општини да пронађемо начин кроз проширена права, да будемо социјално одговорни", каже Гордана Калнак члан Општинског већа задужена за социјална питања.

Најсиромашнији сада могу да одахну, јер ће по један топли оброк дневно добијати још најмање годину дана. Непознати добротвор је донацијом натерао и одговорне локалне органе власти да обезбеде новац за намирнице, и припрему хране, јер их Црвени крст нема.

Човек или жена, који је прошле године у обнову спорстких објеката у Вршцу уложио 250 хиљада евра, а ове године донирао средства за Народну кухињу и даље је непознат Вршчанима, али му они зато нису ништа мање захвални.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи