Читај ми!

Обнова лесковачког позоришта

Зграда лесковачког Народног позоришта после четрдесет година биће реконструисана. Прве позоришне сцене Лесковчани ће моћи да виде за мање од годину дана. Вредност инвестиције 60 милиона динара, а средства су обезбедили држава и град Лесковац.

После 40 година зграда лесковачког Народног позоришта биће реконструисана тако да ће за мање од годину дана сцена бити спремна за највеће позоришно-сценске спектакле.  

Руинирана фасада, попуцали зидови и влага у сали за пробе реквизита и гардероба у препуним депоима где више не може ни игла да падне. Све то ускоро ће бити само ружна прошлост Народног позоришта у Лесковцу.

Реконструкција, која је најављена још пре неколико година, коначно ће почети за неколико недеља. Извођач радова биће познат шестог маја.

Вредност инвестиције је 60 милиона динара, а средства је обезбедила држава из Национално инвестиционог плана као и град Лесковац.

"Лесковац заслужује овако репрезентативан објекат, јер има дугу позоришну традицију. После реконструкције лесковачко позориште не само да ће бити најлепше у Србији, ако се изузму позоришта у Београду, већ ће објекат бити изграђен по најстрожим безбедносним стандардима, пре свега када је реч о противпожарној заштити", истиче управник Народног позоришта Зоран Ракић.

Сцена Народног позоришта једна је од ретких у Србији која има ротирајући подијум. Са реконструкцијом биће спремна за највеће и најзахтевније позоришно сценске спектакле, што подразумева и потпуну обнову расвете.

"Расвета и тонски део позоришта биће последња реч технике и сигуран сам да ће овде бити игране представе за памћење", каже технички директор позоришта Момир Пејатовић.

Лесковац ће свакако ускоро добити репрезентативни објекат који ће подсећати на некадашњи Соколски дом, који је између два светска рата био понос Лесковчана.

Ако радови буду текли по плану прва представа на новој сцени Лесковачког позоришта одиграће се фебруара 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи