Читај ми!

Мање млечне масти у јогурту

Центар за заштиту потрошача "Форум" из Ниша и огранизација потрошача из Лесковца извршили контролу квалитета јогурта у ова два града. Резултати показали да је тај млечни производ исправног квалитета, али да код "Имлековог" и јогурта "Суботичке" и "Сомборске млекаре" има и до 2 одсто мање млечне масти него што пише на декларацији.

У осам контрола јогурта које су Центар за заштиту потрошача "Форум" из Ниша и огранизација потрошача из Лесковца, урадили у та два града, установљено је да је овај млечни производ исправног квалитета, али да у три случаја има мање млечне масти него што пише на декларацији.

Контролисан је јогурт у чаши са 2,8, односно 3,2 одсто млечне масти. Код "Имлековог" и јогурта "Суботичке" и "Сомборске млекаре" било је и до 2 одсто мање масти.

Удружења потрошача оптужују те произвођаче да то раде намерно и да млечну маст користе за производњу других производа попут павлаке.

Контролисан је и квалитет димљених месних производа у 30 објеката у Нишу и Лесковцу. У продавници "Месопромет компани" у Лесковцу, на појединим местима је забележена појава плесни, а у четири продавнице у димљеном месу је пронађено више соли него што је дозвољено.

Прозвођачи су "Матијевић" из Новог Сада, "Нишпродукт" из Ниша, "Гомбит" из Београда и "Недељковић" из Шашинаца.

У два удружења за заштиту потрошача кажу да произвођачи на тај начин желе да оставе утисак да је реч о свежем димљеном месу, међутим, већа количина соли од дозвољене лоше утиче на здравље, пре свега на рад бубрега.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи