Читај ми!

Штрајк у РТВ "Смедерево"

Запослени у РТВ "Смедерево" ступили у штрајк због нередовних зарада и других неисплаћених накнада. Ово је друга обустава рада за мање од годину дана.

Због нередовних зарада и осталих неисплаћених накнада, запослени у Радио-телевизији Смедерево ступили су у штрајк.

Захтеви штрајкача се односе на неисплаћене зараде од почетка године и на све доспеле накнаде по основи рада, топли оброк од јуна, регрес за 2010. годину и путне трошкове за више месеци.

Запослени у РТВ Смедерево одлучили су се на тај корак, како кажу, "по претходно постигнутој општој сагласности да постоје објективни услови за прекид рада", како би заштитили своје економске интересе, као и због непоштовања обавезе послодавца да исплати зараде.

За мање од годину дана ово је други штрајк радника у истој информативној кући, са готово идентичним захтевима. Од тада је петоро запослених добило отказе или по другим основама напустило предузеће.

У последња три месеца, у РТВ Смедерево искључени су телефони, и фиксни и мобилни, због неплаћених рачуна, па су запослени онемогућени да нормално обављају свој посао.

Штрајкачи су, како кажу, намерни да свим законским средствима бране своје интересе, а уколико буде потребно, покренуће и иницијативу за преиспитивање оправданости приватизације РТВ Смедерева.

Радио Смедерево, са простором од око 600 квадрата у строгом центру града, Агенција за приватизацију је крајем 2009. године продала Марку Лукићу, који контролише и недељник Наш глас, за око 50.000 евра. Од марта ове године почело је емитовање телевизијског програма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара