"Куч" извози на руско тржиште

Млекара "Куч" из Крагујевца, једна од шест српских млекара које су добиле дозволу за бесцарински извоз млека и млечних прерађевина у Русију, Беорусију и Казахстан, извозиће фета сир и качкаваљ на руско тржиште. Почетни посао који је компанија "Куч" уговорила, вредан је више од милион долара.

Међу шест српских млекара које су добиле дозволу за бесцарински извоз млека и млечних прерађевина у Русију, Беорусију и Казахстан је и млекара "Куч" из Крагујевца.  Квалитетом и ценом својих производа задовољила је строге стандарде руског тржишта на које ће ускоро извозити фета сир и качкаваљ.

Са 150 запослених, крагујевачка млекара дневно преради више од 60 тона свежег млека.

Породица Косовац из Великих Пчелица код Крагујевца једна је од највећих произвођача млека у Шумадији. Владан и Снежана, купили су расна увозна грла , осавременили производњу и свакодневно испоручују око 600 литара најквалитетнијег млека, а већ 11 година су кооперанти крагујевачке млекаре "Куч".

"Кренуо сам од седам крава, сад је дошло до тридесет и биће за једно месец дана скоро педест", каже Владан Косовац из Великих Пчелица.

Вест да је њихова млекара, добила дозволу за извоз на руско тржиште, обрадовала је Косовце. За њих и још 1.700 коорената млекаре "Куч" из целе Шумадије, то значи сигуран пласман сировине.

У крагујевачкој млекари, спремни су за велики посао. Дуплирали, су прераду млека и аутоматизовали процес производње качкаваља и фета сира.

"Нама то пуно значи, с обзиром да би своје капацитете потпуно упунили. Ми имамо још 20, 30 одсто места на нашим капацитетима, што подразумева, 20 до 30 тона млека дневно", каже Јездимир Куч из млекаре "Куч" у Крагујевцу.

Квалитетом и ценом, задовољили су строге руске стандарде. У млекари "Куч", најављују изградњу још једне хладњаче и отварање нових радних места.

Тржиште Русије, Белорисије и Казахстана, огромно је и има око 170 милиона потрошача. Прве испоруке из Крагујевца ка њима, крећу за око месец дана.

Почетни посао који је компанија "Куч" уговорила, вредан је више од милион долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво