Читај ми!

Бесплатно млеко за малишане у Шапцу

Око 5.000 ученика из тринаест основних школа у Шапцу, захваљујући акцији "Тетра пака" и "Шабачке млекаре" три пута седмично добија бесплатно млеко у паковању од 200 милилитара. Циљ пројекта је да се од раног узраста утиче на здраве навике у исхрани и да се формира свест о потреби коришћења млека.

Захваљујући акцији "Тетра пака" и "Шабачке млекаре", око 5.000 ученика од првог до четвртог разреда из 13 основних школа на подручју града Шапца, три пута седмично добија бесплатно млеко у паковању од 200 милилитара.

Пројекат је покренут како би се ђацима и током наставе обезбедила исхрана богата важним минералима и стекле здраве навике у најранијем узрасту.

Млеко је најлепше пити у друштву, кажу ученици ОШ "Јанко Веселиновић". До краја школске године, тај напитак добијаће сваког понедељка, среде и петка.

Истраживања су показала да воћни сокови, газирана пића и јогурт доминирају у дечјој исхрани у току школске године.

Снежана Ракић, мајка једног од ученика каже да она и њен супруг немају увек могућност да обезбеде здраву исхрану свом детету, па је школско млеко добра идеја.

Нутриционисти кажу да је за правилан развој детета дневно потребно 800 милиграма калцијума. Ову количину могу да унесу у организам ако попију пола литре млека.

"Радо пију млеко на великом одмору уз ужину, а ми смо, иначе, као одељење, увели један дан без грицкалица и један дан без газираних сокова", каже учитељица Татјана Поповић.

Бесплатно млеко, протеини, витамини и минерали били су инспирација ученицима ОШ „Јанко Веслиновић" за мала уметничка дела-песме и цртеже које су посветили "Шабачкој млекари".

„Суштина је у томе да се од раног узраста, на неки начин, почне утицати на здраве навике у исхрани и да се, на неки начин, формира свест о потреби коришћења млека", каже директор млекара "МБ Шабац" Зоран Матић.

Млеко у картонској амбалажи није комерцијално. Бесплатно се дистрибуира само по школама и не може се купити у продавницама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво