Читај ми!

Протест младих у Чачку

Млади Чачка организовали су протест на градском тргу, како би сачували Градски парк и спречили изградњу саобраћајнице која по Просторном плану града пролази преко те зелене површине изграђене пре скоро осам деценија.

Како би сачували Градски парк, преко кога би, по Просторном плану града, требало да буде изграђена саобраћајница, млади у Чачку организовали су протест.

По Просторном плану који је крајем прошле године усвојен на Скупштини града Чачка, кроз Градски парк ће проћи улица која спаја два дела града.

Изградња саобраћајнице која би повезала град од Гучког пута до насеља Љубић, била је предвиђена и првим Урбанистичким планом из 1953. године, који до данас није реализован.

Годинама уназад урбанисти траже најбоље решење измештања саобраћаја из центра града изградњом више обилазница.

Планираном саобраћајницом и новим мостом предвиђено је најкраће спајање градског језгра и великог насеља на левој обали Западне Мораве, међутим, саобраћајница би била изграђена поред Дома здравља, преко парка, земљишта Института за воћарство, поред чачанских факултета, а мост би се градио непосредно изнад базена и градског кеја.

После протеста на градском тргу Чачани су прошетали улицама до парка како би показали своју жељу да се сачува аутентичност парка изграђеног пре скоро осам деценија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи