Читај ми!

Ускршње коњичке трке у Шапцу

Традиционалним ускршњим окупљањем, на шабачком хиподрому званично је отворена овогодишња сезона коњичког спорта. На уређеној травнатој стази коњичког клуба "Шабац 1820" присуствовало је око 5.000 посетилаца, а рекордан је и наградни фонд који износи седам милиона динара.

На хиподрому у Шапцу, традиционалним окупљањем на Ускрс, отворена је сезона коњичких трка. Отварању је присуствовало 5.000 посетилаца.

Отварање тркачке сезоне на Ускрс у Шапцу, двоструки је празник, кажу љубитељи расних галопера. На једној од најлепших травнатих стаза у региону, забаве има за све генерације, а ова васкршња, била је прави спектакл.

"Нешто изузетно! Ово ми јако враћа адреналин. То је нешто што ме враћа у равнотежу. Обожавам трке, ову традицију. Мислим да је то нешто незаменљиво!", каже Мирјана Илић из Шапца.

Дијана Вукомановић из Београда каже да је лепо бити у граду Шапцу који очигледно има једну традицију грађанске културе.

Ускршње трке обележило је пет галопских партија са укупно 40 грла која су се надметала за наградни фонд од скоро пола милиона динара. У главној трци тријумфовала је Сансит Крест, штале Антилоп из Богатића, са Филиповићем у седлу.

"Она је спринтер, први пут трчи у Шапцу на трави, тако да за нас ово није било изненађење. Али, трка је збрка и плашили смо се осталих конкурената!", каже Владимир Вукојевић, власник штале "Антилоп" Богатић.

Да је у спорту све могуће показала је трка у којој је због уговора, џокеј Славен Јовановић, на туђем коњу победио свог.

"Ништа, ја сам срећан. Мени је драго, мој коњ је добро трчао, Тормента још боље и нема шта. Следећи пут ћемо се борити и надам се да ћу свог коња јахати и победити", каже Јовановић.

Ускршњи сусрет у најлепшем спортском објекту у Шапцу, судећи према посети, био је одлична најава овогодишње тркачке сезоне током које ће бити одржано укупно 12 тркачких дана. Рекордан је и наградни фонд, чак седам милиона динара.

На тренинг-стази хиподрома у Шапцу која се простире на 27 хектара свакодневно се припрема 80 пунокрвних енглеских галопера који су гаранција једне од најбољих сезона до сада.

"То су већином грла из увоза из Енглеске, Америке и Ирске, али, стаза покаже све. Не може се пореклом трчати, него спремношћу, тренингом и квалитетом", каже Весна Кујунџић, хандикапер КК "Шабац 1820".

Да боравак на шабачком хиподрому буде незабораван, организатори су се побринули за пратећи програм, као што је ускршњи, када су се у част главне трке, кренувши из Лисичијег Јарка са висине од 2.000 метара, на травнату стазу падобранима спустили Михајло Матић и Александар Цветковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво