Читај ми!

Шабачка курирска служба

Последњих година експресно слање пакета и писама, у Србији се користи све чешће. Курири шабачке "Аксе" пређу месечно милион двестотине хиљада километара, да би пренели најразличитије пошиљке - од аутомобилских шкољки до надгробних споменика.

Експресно слање пакета и писама у последње две до три године, у Србији се користи све чешће. Према проценама дистрибутера, 40 одсто становништа одлучује се за ту услугу. Међуградску доставу ради шест фирми, а највећи сабирни центар је у Шапцу.

Курири пређу месечно милион двестотине хиљада километара, да би у такозваној испоруци од врата до врата пренели све и свашта - од аутомобилских шкољки до надгробних споменика.

Од фрижидера, телевизора, цеви до тепиха, бетонских клупа, чак и буради са уљем. И старо и ново, упаковано у кутије и умотано у столњаке. Свако вече у шабачки централни магацин пристигне 20.000 пошиљки из целе Србије.

Владимир Стаменић, радник у фирми, каже да шаљу људи све и свашта, споменике и надгробне крстове, а једном су послали и пола шкољке "пежоа 206".

За само неколико сати 80 радника из 20 шлепера истовари и утовари 500 тона разноразне робе.

Владан Јекић, каже да је најтежи био мотокултиватор, јер су морали специјално возило да обезбеде или ТА пећ "седмица".

Док преко ноћи све врви као у кошници у току дана сабирни центар је празан. Курири "Акса" широм Србије стигну на 10.000 адреса.

Душанка Ристић каже да не губи време, не иде нигде, а са брзом поштом јој је лакше.

За такозвано слање пошиљки, од врата до врата, заинтересованост је из године у годину све већа, а пошиљке кажу у "Аксу" теже и чудноватије.

Због лакшег и бржег рада зато су као једини у регион сабирни ценатар опремили са аутоматизованим тракама.

Здравко Васовић, директор "АКС експрес курир", кажу да су на почетку имали 28 а сада 550 радника у целој Србији.

"Инвестирали смо 4,6 милиона евра домаћег капитала", наводи Васовић.

Када су пре четири године започели нису ни слутили да ће са 320 возила покривати 43 одсто тржишта Србије и сарађивати са ино опрератерима.

Данас су зато планови окренути ка отварању врата Европе, и одношењу штриканих чарапа, покварених мотора и рођенданских поклона до 50.000 адреса широм континента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи