Читај ми!

"Лов на ускршња јаја" у Шапцу

Поводом ускршњих празника, у шабачком градском парку, први пут је одржана манифестација „Лов на ускршња јаја". На манифестацији коју је организовала ОШ „Ната Јеличић" учествовало је више од 200 ученика којима су се придружили и многи суграђани.

У организацији ОШ „Ната Јеличић" у шабачком градском парку, поводом ускршњих празника, одржана је манифестација „Лов на ускршња јаја". На манифестацији, која је први пут одржана у овом граду, учествовало је више од 200 ученика којима су се придружили и многи суграђани.

Јаја, офарбана уз помоћ маште и боја, и шарени картонски држачи део су изложбе коју су у градском парку за своје суграђане припремили ученици и учитељице ОШ „Ната Јеличић".

"Ја највише од свих празника волим Ускрс зато што се фарбају јаја. Ми смо сви заједно у породици и на окупу на овај празник", каже ученица Мирка Марковић.

Када су волонтери сакрили јаја, почео је лов са папирним кашикама и корпама. Оштро око, брзина и сналажљивост били су најважнији на том такмичењу.

„Ја сам на физичком вежбала да трчим и надам се да ћу освојити награду", каже ученица Маја Милошевић.

Бранислав Ждракановић ученик ОШ „Ната Јеличић" каже да је примењивао све технике како би пронашао јаја.

Тамара Ковач из Шапца каже да је ово дивна акција на коју је дошло скоро пола града.

И ако сваки празник обележе у својим учионицама, та манифестација за ученике ОШ "Ната Јеличић" била је јединствена до сада.

„Циљ ове акције је да један овако диван дан поделимо са нашим суграђанима у великом парку који често ученици наше школе и ми, њихови учитељи, користимо као једну велику летњу учионицу", рекла је учитељица ОШ "Ната Јеличић" Љиљана Јовановић.

Сва јаја која су пронашли у парку шабачки малишани понели су као успомену, а за учешће у специфичном лову добили су и медаље направљене од медењака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара