Читај ми!

Нови Дом ученика у Кикинди

После 20 година од почетка градње, у Кикинди је отворен Дом ученика средњих школа. Први средњошколици ће се у дом уселити почетком маја.

У Кикинди је данас отворен нови Дом ученика средњих школа чија је изградња започета још пре двадесетак година, али је услед недостатка новца више пута обустављана.

Дом је јеадан од најсавременијих објеката ове врсте у Србији, може да прихвати 150 средњошколаца и студената, а први ће се уселити већ почетком маја.

Сања Илијин, ученица из Банатског Аранђелова каже да је јако срећна због отварања новог дома.

„У старом дому нас је у соби било пет, а овде ће нас бити две", рекла је Илијин.

Њен друг Мартинов Марко, ученик из Српске Црње каже да су дуго чекали да се уселе у нови дом.

Дом ученика има једнокреветне, двокреветне и трокреветне собе са телефонским и интернет прикључцима. Ту су и модерна кухиња, трпезарија и фитнес сала.

Директор Дома ученика Горан Крстић каже да је по рангирању, овај објекат као хотел са четири звездице као и да је техничка покривеност за рад апсолутна.

Објекат се налази у једном од лепших делова Кикинде, поред Великог парка, излетишта Старо језеро и Спортско-рекреативног центра.

„Више од 50 одсто смештајног капацитета у Војводини, говоримо о универзитетском смештају, спада у прву категорију, што значи да се у Војводини исплати бити добар студент и вредно учити и радити", рекао је председник Владе АП Војводине Бојан Пајтић.

Изградњу новог дома ученика заједнички су финансирали кикиндска локална самоуправа, покрајина и република, а вредност инвестиције је око 310 милиона динара.

Министар просвете и науке Жарко Обрадовић истакао је да је после тридесет година почела изградња Дома ученика у Нишу, као и да се планира изградња и других објеката до краја године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво