Нова прилика за незапослене у Блацу

"Трикотажа Ивковић" из Београда отворила је нову фабрику у Блацу. Тренутно ради 74 радника, а у плану су и нова запошљавања.

У Блацу је отворена нова фабрика текстила. Успешни извозници "Трикотажа Ивковић" из Београда одлучили су се за Блаце због растерећених административних поступака. У новој фабрици након обуке запослена су 74 радника, а у плану су и нова запошљавања.

Након година проведених на бироу или привремених, недовољно плаћених и неизвесних послова, жене у фабрици у Блацу имају редовну плату, оверену здравствену књижицу, плаћен превоз и сва остала права из радног односа.

Мила Павловић из села Стубал код Блаца, која је запослена у овој фабрици, каже да за њу и њену породицу ово значи, пре свега сигурност, јер има двоје деце.

Директор Милош Ивковић каже да је за годину дана у Блацу кроз адаптирање просторија и куповину опреме уложено више од 200.000 евра, а да очекује да у наредних годину дана овде уложе још 50 одсто те суме.

У току је реновирање још једног погона, и нови планови.

Директор погона Блаце Јовица Ђорђевић каже да тренутно имају 74 запослена, али и да намеравају да запосле још 20 нових радника.

"У наредној години планирамо да и базу производње, као и да плетење пребацимо из Болеча у Блаце, тако ће до бутика високе моде широм Европе и Америке стизати препознатљиви одевни предмети произведени у Блацу, будући да око 95 одсто производње "Трикотаже Ивковић'' иде у извоз", рекао је Ђорђевић.

Председник општине Блаце Небојша Милосављевић истакао је значај овог пројекта, јер се на евиденцији службе за запошљавање налази нешто више од 2.000 лица, а сви они прижељкују сличну прилику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво