Несташица хлеба у Крушевцу

Због штрајка у Млинско-пекарској индустрији "Плима пек", Крушевљани протеклог викенда остали без хлеба. Снабдевање је данас нормалиѕовано.

Проблем несташице хлеба у Крушевцу решен је повећањем производње мањих пекара и допремањем хлеба из пекаре "Плима пека" у Врњачкој Бањи.

Без претходне најаве, прва смена у Млинско-пекарској индустрији "Плима пек", највећем снабдевачу хлеба у Расинском округу, обуставила је током викенда рад захтевајући исплату три заостале плате. Због тога су многи Крушевљани остали су без хлеба.

Власници продавница сналазили су се наручујући хлеб из Параћина и околних места. Међутим, грађани Крушевца који су навиклу да годинама купују хлеб из "Плима пека" кажу да не могу да схвате "да у 21. веку нема хлеба".

Власник "Плима пека" је на службеном путу, а нама је достављен допис у коме се каже да они редовно снабдевају потрошаче хлебом, као и да је штарјк у овом предузећу био незаконит.

Председник синдиката у "Плими" Нешко Гајић каже ће, због нагомиланих проблеми у фирми, после 7. априла организовати генерални штрајк уколико се не исплате заостале плате.

Због обуставе испоруке хлеба из "Плима пека" у општини је сазван штаб за ванредне ситуације како би се обезбедило 40.000 векни хлеба за грађане Крушевца.

Помоћник градоначелника, који је уједно и заменик команданта Штаба за ванредне ситуације, Мирослав Смиљковић истиче да је захваљујући договору са "Плима пеком" и мањим пекарама нормализовано снабдевање  на територији града. Друге, мање пекаре повећале су производњу хлеба за око 20 процената.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи