Породилиште у Прешеву

Риза Хаљими сматра да ће отварањем ванболничког породилишта у Прешеву служба опште медицине остати без просторија. Општа пракса остаје, тврди Бујар Зулфију, директор Дома здравља.

Две деценије лидери албанских политичких партија траже отварање породилишта у Прешеву, у којем се годишње роди око 300 деце.

Планирано је да се у току године адаптира део Дома здравља. Међутим, најаву отварања ванболничког породилишта председник Партије за демократско деловање Риза Хаљими квалификује као "манипулацију централних власти".

"По мојим сазнањима, намерно је изабран неизводљив пројекат, рушити старо да се изгради породилиште, а основна делатност, општа медицина да остане без просторија, то нема смисла"‚ наводи председник ПДД и народни посланик Риза Хаљими.

Општа пракса и гинекологија биће реконструисани, ту ће се отворити ванболничко породилиште. У управи Дома здравља кажу да отварање породилишта неће затворити службу опште праксе.

"Биће мало тесно, али нећемо затворити општу праксу. Постоји пројекат, са улагањем од два до три милиона динара средићемо и простор за општу праксу у Дому здравља", каже директор Дома здравља Бујар Зулфију.

Председник ПДД-а Риза Халими је оценио да је у Прешеву тешка економска ситуација, стопа незапослености је 70 одсто, а бесперспективност условљава исељавање Албанаца. Од председника Координационог тела Милана Марковића очекује извињење због изјава да је наставак студирања младих Албанаца у Приштини, и поред непризнавања диплома, политички притисак на Србију и да албански лидери нису подржали отварање факултета у Медвеђи. Ако се те изјаве не повуку, наглашава Риза Хаљими, ПДД ће разматрати могућност повлачења из председништва Координационог тела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво