Читај ми!

Отворене Глумачке свечаности у Пожаревцу

На 16. глумачким свечаностима "Миливоје Живановић", у такмичарском програму, до 7. априла биће изведено пет представа у селекцији Божидара Ђуровића.

У Центру за културу Пожаревац гостујућу изложбу Музеја Народног позоришта у Београду "Савремена костимографија на сценама Народног позоришта", ауторке Зорице Јанковић, отворио је Божидар Ђуровић, управник Народног позоришта у Београду и селектор овогодишњих Глумачких свечаности "Миливоје Живановић".

Музеј Народног позоришта отвортен је пре четири месеца, рекао је Божидар Ђуровић, у жељи да се отргну од заборава велики уметници, као што су костимографи, чија природа уметности зна да се олако и брзо заборави. 

Ове године кључ града Пожаревца градоначелник Миодраг Милосављевић предао је глумици Ружици Сокић, која ће га чувати током трајања Глумачких свечаности.

Фестивал је Беседом о глумцу отворио драмски писац и редитељ Горан Марковић. У конкуренцији за награду "Миливоје Живановић" за најбоље глумачко остварење одиграна је представа Звездара театра "Живот у тесним ципелама" у режији Душана Ковачевића.

За глумца вечери, према одлуци жирија публике, изабран је Ненад Јездић за улогу Стеве, председника штрајкачког одбора, док је стручни жири за најбољег глумца вечери прогласио Драгана Петровића, за улогу Веселог.

Поред представе Звездара театра "Живот у тесним ципелама", у конкуренцији за глумачке креације су  "Харолд и Мод" Београдског драмског позоришта, "Из јуначког живота грађанства" Југословенског драмског, "Хеда Габлер" Народног позоришта и "Каролина Нојбер" Позориште Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" из Зајечара.

Све представе оцењиваће стручни жири, у саставу Ђурђија Цветић, Ружица Сокић и Миливоје Млађеновић. Глумце ће оцењивати и жири публике, који ове године чине Драгана Радуловић, Весна Џино и Јовица Тошковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво