Северни крак на време

Изградња северног крака Коридора 10 биће завршена до краја јула, тврде у ужичким "Путевима", водећем предузећу у конзорцијуму извођача радова.

Ужичко предузеће "Путеви" преузело је водећу позицију у конзорцијуму који изводи радове на северном краку Коридора 10, како финансијски проблеми појединих извођача не би утицали на брзину и квалитет радова.

У "Путевима" тврде да ће до краја јула, што је нови, анексом уговорени рок изградње деонице ауто-пута, бити испуњен, као и остале уговорене обавезе, без обзира на све проблеме који прате путну привреду.

Осим у Србији "Путеви" су ангажовани на градилиштима у Руској Федерацији и Црној Гори. Вредност уговорених послова ужичког предузећа у овој години је око стотину милиона евра. Можда је управо то што раде са више различитих инвеститора, један од начина да се обезбеди ликвидност фирме која има око 3.900 запослених, а за месечно функционисање мора да обезбеди 3-4 милиона евра.

"Радио сам две и по године на тунелу Шарган, у Прешеву, на Коридору 10", каже Милош Ђурђић. "Сада сам овде, на санацији тунела у Лимској долини. Плата је редовна, добро,  могла би  да буде и већа, али, задовољан сам."

Прошле године "Путеви" су запослили 320 радника, планирају да ангажују још  десетак инжењера и, упркос томе што реализација увећану за 28 одсто у прошлој години, због свих поскупљења, није пратио и очекивани профит, улажу у опрему и механизацију.

"Мислим да ће сада, после краткотрајног затишја око реконструкције владе и министарстава, све кренути боље него што је било до сада и да ће та сарадња бити добра, јер је Влада наш највећи инвеститор, а ми смо  у обавези да испунимо уговорене рокове", наглашава Милан Бојовић, генерални директор "Путева". "И испунићемо их."

Добра сарадња са "Путевима Србије" наставља се и у овој години, реконструкцијом магистралних и  регионалних саобраћајница, санацијом тунела, а планирани послови у Алжиру за сада су одложени.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се