Клацкалиште у Врању

Представљање писаца, промоција књига, музички и ликовни догађаји и "Клацкалиште" групе Шкарт обележили су протекли викенд у Врању. Обе Борине недеље завршавају се сутра доделом награда.

Протеклог викенда, на 45. Бориној недељи у Врању, представили су се писци из региона - Милета Продановић, Сретен Угричић и Енес Куртовић. 

На манифестацији коју је организовао Град промовисана је и књига афоризама аутора с југа Србије "Да пукнеш".

Осим гостовања писаца, у Врању су приређени пратећи ликовни и музички садржаји. На платоу испред музеја постављено је Клацкалиште -  или, како стоји у поднаслову поставке - "Полигон неравнотеже".

"Клацкалиште" уметничке групе Шкарт, који је на прошлогодишњем Бијеналу у Венецији било постављено у павиљону Србије, проглашено је једном од најоригиналнијих поставки Међународног бијенала архитектуре.

Њиме су аутори желели да, како наводе, отворе могућности нове комуникације и одговорности и понуде одговоре на изазове суочавања са непознатим.

Вечерас Регионални центар за таленте награђује најбоље ученике, а гост вечери је Марко Шелић Марчело.

Обе Борине недеље завршавају се у уторак, 30. марта, доделом награде "Борисав Станковић" за најбоље прозно дело 2010. Град Врање награду уручује Веселину  Марковићу, за роман "Ми различити", а Књижевна заједница Владану Матијевићу, за роман "Врло мало светлости".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво