"Борели" изгубио још једну продавницу

Сомборско предузеће "Борели" које је некад било власништво вуковарског "Борова" остало и без продавнице у Крушевцу. Нови власник и судски извршитељ уз помоћ полиције ушли у локал.

Имовинска питања између Србије и Хрватске још нису до краја регулисана. Од 2005. године, када је покренут процес приватизације у сомборском "Борелију", предузећу које је некада било власништво вуковарског Комбината "Борова", запослени и руководство покушавају да на суду реше проблем власништва стотинак продавница у Србији.

Запослени у Крушевцу чији је локал у самом центру Крушевца "Борово" недавно продало штрајкују већ неколико дана, а данас је морала да се умеша и полиција.

У току преподнева, раднице су се закључале у продавници обуће и нису дозволиле новом власнику и судском извршитељу да уђу и изврше примопредају. Након неуспелих преговора, врата су отворена на силу, а оне су у сузама напустиле радно место и локал који је продат.

У радњи је била Зора Црногорац, финансијски директор Борелија. "Ово је десети локал у који се насилно улази, на основу судских пресуда које сматрамо незаконитим зато што је Врховни касациони суд донео свој став и своје мишљење да Хрватска не поштује реципроцитет, не враћа имовину фирмама у Србији, него продаје један по један локал. Наша фирма долази у ситуацију да у сваком граду људи остају без посла, а без посла остаје и део радника у производњи, јер немају за кога да раде и пласирају робу."

Надлежни органи обавили су свој посао, изнели робу и инвентар, раднице су отишле кућама, а представници "Борелија" поднели су жалбу суду у Крушевцу. 

Без обзира на судски исход, и овај и слични случајеви, када је у питању имовина предузећа из земаља бивше Југославије, мораће да се решавају на државном нивоу, у овом случају између Хрватске и Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара