Креативнo домаћинство Споменке Богуновић

Против Сандрине Богуновић Вагнер, коју су због преваре тужиле општине Косјерић и Кикинда, кривичну пријаву поднела и полиција.

Споменка Богуновић (62), позната као Сандрина Богуновић Вагнер, терети се да је 2006. године довела у заблуду одговорну особу у кикиндској општини, због чега је против ње Одсек за привредни криминал ПУ Кикинда поднео кривичну пријаву.

У мају 2006. тадашњи председник општине Кикинда Бранислав Блажић, у то време члан СРС, потписао је Уговор о реализацији пројекта промовисања националне културне баштине са Центром за креативно домаћинство из Београда. Споменка Богуновић, која се представља и као Сандрина, унука композитора Рихарда Вагнера, и која је заступала  Центар изјавила је том приликом да ће Регионални центар у Кикинди бити "светла тачка и њој и општини ".

Општина је за отварање представништва  Центра у Кикинди уплатила 20.000 евра у динарској противвредности, а Центар се обавезао да ће запослити педесет жена и новац вратити у року од 18 месеци. Међутим, нити је Регионални центар икада почео да ради, нити су паре враћене.

Руководилац општинске управе у Кикинди Бранко Љубоја подсећа да је општина повела парницу и на првостепеном суду добила спор. Међутим, Сандрина Богуновић Вагнер поднела је захтев за повраћај у пређашње стање због боравка у притвору. Суд је усвојио њен захтев и парница је поново у току, наводи Љубоја.

Шеф Одсека за привредни криминал ПУ Кикинда Петер Горча наводи да је 9. марта поднета пријава због сумње да је госпођа Вагнер починила кривично дело преваре на штету општине Кикинда, у износу од приближно 1,7 милиона динара. Он је навео и да је фирма осумњичене 2010. године избрисана из регистра Агенције за привредне регистре.

Због истог недела, грађанску парницу против Сандрине Богуновић Вагнер повела је и општина Косјерић, која је на рачун Центра за креативно домаћинство уплатила 15.000 евра да би "поспешила извоз домаћих ручних производа у САД". Како од те продаје није било ништа, СО Косјерић је против ње поднела тужбу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво