Награде за најбоље ђаке

Општина Врњачка Бања наградила је најбоље ученике који су постигли запажене резултате на окружним и републичким такмичењима и наставнике који су их припремали.

Врњачка Бања је наградила своје најбоље ученике и професоре са пола милиона динара.

Општина је наградила ученике који су постигли запажене резултате на окружним и републичким такмичењима, а нису изостављени ни наставници и професори који су децу припремали за такмичења.

Милоша Ћирића, ученика 7. разреда у ОШ "Попински борци" из Врњачке Бање, није тешко мотивисати за рад и учење. Пажљив је на предавањима а његова професорка хемије каже да јој представља задовољство да ради с таквом децом и подржава их на такмичењима.

Весна Стојиљковић, професорка хемије у ОШ "Попински борци", која је додатно спремала још неколико ученика за такмичења, објашњава како њени ученици постижу добре резултате на такмичењима свих нивоа: "Улажемо додатни труд и рад. Понекад ученике  позовем и када су ван школе, код  куће најчешће, уочи великих такмичења да би се што боље спремили."

Један од награђених ученика, Милош Ћирковић, сматра да су наставници у великој мери заслужни за њихов успех: "У реду је да и наставници добију награду. Они нас највише мотивишу за такмичења. Њихов додатни труд и залагање допринео је мом успеху."

Знање је моћ

У ОШ "Попински борци" новчане награде примило је 76 ученика и наставника. Постоји и мало ривалство међу ученицима и одељењима.

"Све је више ученика који се пријављују за такмичења", каже директор школе Драган Миленковић. "Сигурно да постоји здрава конкуренција међу ђацима. На крају, и наша школа сваке године постиже све боље резултате на такмичењима."

У Врњачкој Бањи има око 3.600 основаца и средњошколаца. Општина је наградила 160 ученика и наставника. Делило се на равне части и сви су добили по 2.500 до 4.000 динара.

"Наставници су такође награђени од општине јер желимо да свима пружимо подстрек за рад и за остваривање што бољих резултата", каже Зоран Сеизовић, председник општине Врњачка Бања.

Сви ученици из Врњачке Бање који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима аутоматски остварују право и на стипендије општине за даље школовање. Тренутно, више од педесет студената и средњошколаца прима стипендије општине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво