Зрењанинску болницу изградили грађани

У нову болницу у Зрењанину грађани пет средњобанатских општина уложили су око педесет милиона евра, које су самодоприносом прикупљали последњих двадесет пет година.

Изградња нове зрењанинске болнице почела је 1985. године а финансирана је самодоприносом грађана Зрењанина, Новог Бечеја, Житишта, Сечња и Нове Црње. Површина новог објекта је 43.000 квадратних метара, а до сада је потпуно завршена, и користи се половина.

У новој згради Опште болнице "Др Ђорђе Јоановић"  отворен је још један спрат, на којем су четири одељења са 92 болничке постеље.

"Ми смо данас дошли до краја тог зацртаног пута", рекла је Гордана Козловски, директорка болнице „Др Ђорђе Јоановић",  "и успели да заокружимо пет етажа нове болнице, чиме смо практично све хируршке сегменте установе, укључујући интензивне јединице, секторе клиничке подршке и одељења за хитна стања ставили под кров плаве лепотице."

Зрењанин је пре више од 240 година имао болницу, подсетио је  председник покрајинске владе Бојан Пајтић. „Ми смо у обавези да болницу, односно њен рад усавршавамо и да прибављамо најсавременију опрему. Око сто милиона динара уложили смо управо у ову болницу и резултати су очигледни", истакао је Пајтић.

Нова болница у Зрењанину запошљава 1.100 радника, од тога 110 лекара специјалиста.

Општа болница '' ДрЂорђе Јоановић'' покрива подручје Средњег Баната и обезбеђује примарну и болничку заштиту за регион са 208.456 становника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво