Инцидент у "Трајалу"

У погону пиротехнике крушевачког "Трајала", јутрос нешто после 9.30, дошло је до мање детонације, приликом које су повређене две раднице.

Приликом детонације која се догодила у погону пиротехнике крушевачког "Трајала", јутрос око 9.30, повређене су две раднице.

У Здравственом центру Крушевац, где је Зорица Миладиновић допремљена с тешком повредом шаке, пружена је прва помоћ, а потом је повреда донекле санирана на одељењу ортопедије.

Данијел Томичевић, из Хитне помоћи рекао је да је радница приликом пријема била у стању шока: "Збринута је и није животно угрожена и пребачена је за Београд на одељење микрохирургије. Тамо ће покушати да јој спасу шаку."

У јутрошњој експлозији повређена је још једна радница. Њој су страдале бубне опне и налази се на одељењу ОРЛ крушевачке болнице.

Одмах по збрињавању повређених огласило се и руководство "Трајала".

"У овој ситуацији не можемо ништа више да кажемо док надлежне службе не одраде свој део посла и утврде се узроци", рекао је директор фабрике пиротехнике и експлозива Милан Симић. "Погон пиротехнике је опасан, тако да су овакве ситуације могуће. Безбедност на раду је била спроведена. Најбитније за нас је да је радница збринута и да је ван животне опасности."

Детаљи у вези са узроцима експлозије биће познати пошто комисија корпорације "Трајал" и инспекција рада заврше посао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво