Исплата одштете у Трговишту

У Трговишту је почела исплата за надокнаду штете коју су домаћинствима нанеле прошлогодишње поплаве. Најмањи појединачни износ одштете је 1.400, а највећи 92.000 динара.

Десет месеци после поплава почела је исплата одштете пољопривредним домаћинствима у Трговишту. Осам милона динара биће расподељено на шестсто породица.

Грађани чекају да подигну решења, са копијом личне карте, текућег рачуна и проценом комисије.

И Велимир Симоновић чекао је у реду, да подигне 21.000 динара. То, каже, није довољно ни да плати уложен труд.

"Да ли ће да буде довољно, крај ће да каже"

Добринка Станојковић добила је 18.800 динара које ће уложити у пољопривреду: "За орање да платим, шалитру, и то око земље, а да ли ће да буде довољно, крај ће да каже."

 

Најмањи појединачни износ одштете је 1.400 динара, а највећи 92.000 динара. Многи су незадовољни - неки због висине одштете, неки зато што нису на списку.

Миланка Стојковић каже да је до сада добијала само робу, а новчано "ни бели динар, кућу су ми преминали".

Ни власник фирме за откуп шумских плодова Александар Стошић није добио одштету и зато, како наводи, не може да покрене фирму уочи сезоне.

 

Локална самоуправа проверава наводе из притужби грађана. Они тврде да има и нереалних захтева.

"Сада испада да Трговиште има дупло више земље, толико је захтева стигло за одштету", наводи председник општине Дарко Томић.

За санацију штете коју су причиниле прошлогодишње поплаве Министарство инфраструктуре издвојило је 21 милион динара. И то је прва уплата која је Трговишту стигла од јуна прошле године. За одштету пољопривредним домаћинствима биће уплаћено 8 милиона динара, а остатак ће бити утрошен на инфраструктурне пројекте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво