Лозница - пример родне равноправности

По броју запослених у администрацији и заступљености жена на јавним функцијама, локална самоуправа у Лозници представља пример поштовања европских стандарда.

Локална самоуправа у Лозници у потпуности испуњава европске стандарде кад је о структури запослених реч. С обзиром на укупан број становника, број запослених у администрацији мањи је од 4 промила, a заступљеност жена на одговорним функцијама већа од законом утврђених 30 одсто.

 

Од укупно 176 запослених у градској управи 114 су жене. Оне су у Лозници руководиоци у области културе, туризма, запошљавања, судства, образовања, на одговорним местима у градској управи.

Начелница градске управе Милојка Смиљанић навела је да половином одељења у градској управи руководе жене: од осам начелника четири су жене, и њена заменица такође.

Велики број жена на јавним функцијама али и међу незапосленима

Жене на одговорним положајима у градској управи сматрају да су на та места изабране због своје систематичности, истрајности и осећаја за одговорност.

Осим жена, требало би да се много више ангажују млади људи, без обзира на то ког су пола, сматра Тања Глижић која руководи Канцеларијом за младе у Лозници.

Већина мушкараца тврди да је задовољство радити у женском колективу. У шалтер сали градске управе мало је мушкараца, али сви да су са колегинацама успоставили коректан однос, неки  сматрају и да је рад са њима - привилегија.

На евиденцији Филијале националне службе за запошљавање у Лозници , више од 51 одсто оних који чекају посао су жене.

Директорка филијале Милена Манојловић Кнежевић, наводећи статистичке податке, сматра да су разлози за то већа понуда послова који одговарају мушкарцима. Иначе, тек свака трећа жена у Лозници и суседним општинама, Крупњу, Љубовији и Малом Зворнику, долази до посла.

Велики је број жена у Лозници на руководећим местима, а било их је и више. Да треба да их буде тамо где се одлучује потврдиле су својим радом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара