Шабачке пијаце

На пијацама у Шапцу број закупаца тезги већи је за 15 одсто него прошле зиме. Највећи промет је на "кванташу", највише продаваца има на пијаци "Живинарник", а све је мање препродаваца који продају ван пијачних тезги.

На пијацама у Шапцу, и поред ниских температура, више је закупаца тезги него прошле зиме. Највећи промет је на "кванташу", док највише продаваца има на пијаци "Живинарник".

Пољопривредник Мирослав Павловић из Мишара свакога дана на пијацу "Живинарник" донесе око стотину килограма својих производа. Устаје у пет ујутро, а после завршеног радног времена у Шапцу, у селу припрема поврће за продају.

"Продам половину производа, купаца има некад мање, некад више. Најтеже је било на пет испод нуле" каже Мирослав Павловић који каже да ће наредних месеци, кад отопли, и његов посао бити лакши.

На "Живинарнику" је ове године од 160 тезги закупљена тек половина. Јела Павловић из Јевремовца код Шапца каже да од свих производа прода највише пасуља и кромпира, иако су дупло скупљи него прошле године: "Код нас је правило да се оно што је најскупље највише продаје. "

Поврће на пијаци је свежије и бољег квалитета

Поврће које се продаје на пијачним тезгама у Шапцу углавном је произведено у великим стакленицима. Из мањих пластеника продају се само млади лук, ротквице  и салата. Шапчанин Гојко Деспотовић каже да сваког дана долази на пијацу, јер је ту поврће свежије и бољег квалитета него у продавницама.

Највише пољопривредника своје производе продаје на "Живинарнику" само два пута недељно, средом и петком. Осталим данима поврће углавном продају накупци који се снабдевају на кванташкој пијаци.

"Откад се појавила комунална полиција, продавци су много задовољнији јер нема више накупаца који робу продају око закупљених тезги", истиче Синиша Ђаковац, помоћник руководиоца у пијачној служби.

Од пет зелених пијаца у Шапцу, поврће је најскупље у Тржници која се налази у центру града. Годишњи закуп двометарске тезге је 44.000 динара док је дневна пијачна такса 90 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи