Mагистрала уместо ауто-пута

Уместо планираног ауто-пута од Шапца до Лознице, Нацртом просторног плана Републике Србије предвиђена је изградња магистрале првог реда. Понуђени план изазавао је негодовање челника Лознице.

Нацртом просторног плана Републике Србије, уместо ауто-пута од Шапца до Лознице, предвиђена је изградња магистрале првог реда .

Челници Лознице упутили су дописе надлежним институцијама у којима наводе разлоге незадовољства, јер сматрају да ће то нанети штету привредном развоју њиховог краја и грађанима.

Нацртом просторног плана понуђено је решење по којем ће од Шапца до Лознице ићи магистрални пут са две уместо четири саобраћајне траке, чија је ширина у односу на деоницу од Новог Сада, преко Руме, до Шапца ужа за 9 метара. То је један од разлога због којих је Лозница оштећена, тврде у локалној управи.

Аргументи Лознице не могу се довести у питање

"Указали смо на све последице које би овакво решење имало, не само за Лозницу већ и за добар део Мачве, цело Подриње, Рађевину, Азбуковицу", истиче градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Тај коридор повезује општине и градове западне Србије, веза је са Републиком Српском и источним делом Босне и Херцеговине, а путна инфраструктура је један од предуслова привлачења домаћих и страних инвеститора - наглашавају представници власти Лознице. Аргументи које наводе у приговору су и потреба унапређења и развоја привреде, туризма, ефикасна администрација, а подсетили су и да је Лозница град са повољним пословним окружењем.

Градоначелник Лознице указао је и на чињеницу да је Лозница највеће налазиште јадарита у Европи, да је позната аустралијска компанија до сада у овај пројекат уложила 10 милиона долара и да ће у овој години уложити још 27 милиона долара.

Представници Републичке агенције за просторно планирање потврдили су оправданост неслагања Лознице са понуђеним решењем. Коначан одговор очекују до 29. марта, за када је заказана јавна седница комисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво