Најугроженије Нишлије неће остати без струје

Материјално најугроженијим грађанима Ниша неће бити отказана испорука електричне енергије. Град ће платити прикључке на мрежу социјално угроженим грађанима којима је обустављена испорука електричне енергије, поручују из градске управе.

Представници градске власти, Центра за социјални рад и Електродистрибуције у Нишу договорили су да не обустављају испоруке електричне енергије социјално угроженим Нишлијама због дугова насталих до 1. јануара 2011. године.

"Социјално најугроженији грађани Ниша имају обавезу да од 1.јануара редовно измирују своје рачуне за електричну енергију, а њихова дуговања Електродистрибуцији неће бити разлог да буду искључени са мреже", рекла је градски већник Душица Давидовић.

Давидовићева је објаснила да ће град платити прикључке на мрежу социјално угроженим грађанима којима је обустављена испорука електричне енергије.

Ова иницијатива обухваата 1.627 корисника материјалног обезбеђења и 2.227 грађана којима су већ одобрене субвенције за плаћање рачуна градским комуналним предузећима.

Социјално угрожене породице мораће да смање потрошњу струје, а из Електродиструбиције су спремни да на њихов захтев уграде уређаје за ограничавање потрошње.

Нишлије за утрошену електричну енергију дугују Електродистрибуцији око 5,6 милијарди динара.

Велики број неплатиша

Прошле године било је 2.404 предлога за извршење на основу тужби нишке Електродистрибуције, што је два пута више него 2009. године.

Просечна нето зарада у Нишу у јануару ове године била је 29.307 динара, што је само за око пар хиљада динара већи износ од минималне потрошачке корпе која је у децембру прошле године износила 27.822 динара.

Без посла је у Нишу јануара ове године било 35.767 грађана, што је за око 1.000 више него претхнодна два месеца.

Ниш је по просечној нето плати на 59. месту од укупно 167 општина и градова у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво