Није било лекарске грешке

Комисија за унутрашњи надзор је, након увида у медицинску документацију, утврдила да у медицинској процедури и лечењу пацијента који је извршио самоубиство на хируршком одељењу врањске болнице није било пропуста.

Поводом јучерашњег самоубиства Слободана Стефановића из села Трејак код Бујановца на хируршком одељењу врањске болнице одржан је ванредни састанак Комисије за унутрашњи надзор. На основу увида у медицинску документацију Комисија је констатовала да пропуста у медицинској процедури и лечењу пацијента није било.

У саопштењу Здравственог центра наводи се да је реч о пацијенту који је у више наврата лечен у психијатријским установама и који је био под терапијом.

Младић је примљен на одељење хирургије са боловима у стомаку, 4. марта. У недељу, 6. марта, после лекарске визите закључао се у тоалет и обесио се траком од водокотлића. Дежурни лекари и сестре покушали су да му помогну, развалили су врата, али је већ било касно.

Слободан Стефановић је боловао од дијабетеса, патио од депресије, живео је у тешким условима, а трауме су га пратиле од детињства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи