Бања Ковиљача као лек за премор

Капацитети у Специјалној болници за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи увек су попуњени, а улаже се и у нову дијагностику. У једној од најпосећениј бања, годишње борави око 15.000 људи.

Иако имамо три стотине природних извора, 40 бања и 25 рехабилитационих центара, не можемо да се похвалимо да их довољно користимо и да улажемо у њих. Ипак, има изузетака. У једној од најпосећенијих бања, Бањи Ковиљачи, годишње борави око 15.000 људи.

Капацитети у Специјалној болници за рехабилитацију увек су попуњени, а улаже се и у нову дијагностику.

Овде помажу бебама, деци и одраслима у лечењу постоперативних и посттрауматских стања, неуролошких и реуматских обољења и многих других болести.

"Oперисала сам тумор на мозгу, овде сам због малаксалости десне стране лица, боље ми је, продужила сам боравак за још десет дана", каже пацијенткиња Данијела Јовановић (39).

"Дугогодишњи сам гост Бање, фантастична је, чим имам болове ја дођем, имам проблем са дискусхернијом", рекла је Љубица Новковић (59).

Природна богатства у терапији 

У терапији и лечењу користе се и природна богатства - сумпоровита вода и блато. Болница има и најсавременије апарате за ултразвучну дијагностику, проверу коштане масе, а недавно су набавили и апарат за електромионеурографију.

"У Лозници и широј околини, оваква врста прегледа није радила, тако да према нашој установи гравитирају пацијенти из целог краја. Њиме се проверава стање мишића, неуромишићног споја и периферни живци", рекла је Јасмина Милошевић Арсић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације.

Директор Специјалне болнице за рехабилитацију Никола Сремчевић каже да настављају са постепеним ширењем здравствене делатности, а да је остало широко поље за угоститељство, у које би држава требало значајније да уложи.

У Специјалну болницу на лечење можете о трошку Републичког завода за здравствено осигурање, а уколико желите да побегнете од свакодневице, стреса и премора, овде можете да боравите и о свом трошку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи