Чачани враћају дуг

Након првих судских решења да се на име дуга за грејање продају станови, ЈКП "Чачак" бележи најбољу наплату у историји предузећа.

Oткако је Јавно комунално предузеће "Чачак" почело наплату дугова запленом станова највећих дужника, Чачани су за три дана за грејање уплатили више од три и по милиона динара. Судска решења да ради наплате дуга "Чачку" продају станови највећих дужника, донела су најбољу наплату у историји тог предузећа.

Услуге ЈКП "Чачак" неки грађани нису плаћали и по дванаест година, па нихова појединачна дуговања за грејање премашују шестсто хиљада динара.

Данко Ћаловић, директор сектора правних послова ЈКП ''Чачак'' каже да је, за само два дана, више грађана уплатили око петсто хиљада динара и да је неколико дужника "за које није тражена промена средства звршења", измирило своје обавезе које су премашиле пола милиона динара.

Од 8.000 корисника система даљинског грејања у Чачку, њих четири стотине дугује више од 130 милиона динара. Пензионерка Зорка Ковачевић дугује 100.000 динара и нема могућности да уплати цео износ али ће, како каже, проблем решити плаћањем на рате: "Преко пензије платила сам 50.000 динара за 2009, па сам отплаћивала за 2010."

Повлачење тужби после наплате дела дуга

Предузеће за грејање у Чачку најављује да ће повући тужбе против највећих дужника који су у међувремену платили већи део дуга.

Уколико грађани наставе да плаћају као што су то радили претходна два дана, ЈКП "Чачак" ће повучћи тужбе и против осталих корисника, каже директор тог предузећа Петар Домановић: "Ми, наравно, остајемо тврени за договор и разговор јер нама није циљ да некоме продамо
некретнину него да измирујемо своје обавезе према Србијагасу и Нафтној индустрији Србије."

Заплена стана, као најдрастичнија мера наплате дуговања комуналном предузећу до сада није била пракса. Примењена је у Чачку, јер друге методе годинама нису дале резултате.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара