Чистији ваздух за Панчевце

Панчевачка рафинерија уложила четири милиона евра у модернизацију постројења за железничко пунилиште. Тај пројекат обезбедиће ефикаснији рад фабрике и чистији ваздух у граду.

У Рафинерији нафте Панчево завршена је модернизација железничког пунилишта. Улагање четири милиона евра део је купопродајног уговора између "Гаспромњефта" и Владе Србије.

Уградњом 24 мерача на местима за утакање решен је проблем емисије загађујућих материја у атмосферу. Обезбеђено је поуздано отпремање нафтних деривата цистернама, а бензен и тулен више неће испаравати у ваздух.

"Употребом нових система на годишњем нивоу вратићемо у резервоаре и на тај начин уштедети око 430.000 литара белих деривата. Да немамо ове инструменте, ова количина би постепено испаравала у атмосферу", објашњава Миодраг Богојевић, в. д. директора Рафинерије нафте у Панчеву.

Рафинерија нафте инвестира у безбедност запослених

Уграђени мерачи су најсавременији уређаји којима се тачно мери количина, густина и температура деривата који се отпремају.

"Све активности које су предузете на железничком пунилишту допринеће лакшем и безбеднијем раду свих запослених приликом утовара и истовара цистерни", истиче Војислав Мирков, директор дирекције манипулације у Рафинерији.         

На пролеће ће почети и модернизација пристаништа на Дунаву. На тај начин завршиће се аутоматизација свих утоварних места у Рафинерији, тако да ће се деривати безбедно транспортовати из Панчева пловилима, железницом и цистернама.

Модернизација пристаништа, као и већ завршена обнова железничког пунилишта, осим што ће омогућити ефикаснији и безбеднији рад, допринеће бољој заштити животне средине и обезбедити чистији ваздух у Панчеву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво