Драгосињци под снегом

Житељима планинских села у краљевачком крају, али и оних која су ближа граду, снег увек доноси много проблема. Због неочишћених локалних путева аутобуси не иду редовно, испорука намирница у продавницама касни, а старијим мештанима је тешко да стигну до лекара.

Због снега који већ неколико дана пада у краљевачком крају, житељи из удаљених планинских села, али и оних која су ближа граду, имају много проблема.

Због нерашчишћених локалних путева аутобуси не иду редовно, испорука намирница у продавницама касни, а старији мештани брину да ли ће, ако затреба, на време стићи до доктора.

У селима у околини Краљева снег се не уклања са путева као што се то редовно ради у граду. У Драгосињцима, селу ка Гочу, путеви нису чак ни посути. Често је боље и сигурније да се иде пешице, поготово ако пут води испод обронака планина.

Иако су удаљени само осам километара од центра, Драгосињци су типично брдско село. Даби се стигло до центра села, где су школа, месна канцеларија и амбуланта, мора се ићи узбрдо.  

Деца из села не касне на наставу. Четири разреда сеоске школе похађа двадесет троје ученика.  Старији мештани, међутим, зими не излазе често из куће. Ђорђа и Даринку Авић неколико пута дневно обиђе први комшија. Витални су и доброг здравља, па не морају често у амбуланту.

Проблеминастају када  се неко разболи, па мора на лекару и хроничним болесницима који иду по рецепте и лекове. Кад падне снег, аутобус је једина веза са градом, и ако само једном не дође на време то ствара низ нових проблема.

Кад снег окопни престају и проблеми. Ипак, мештани знају да морају рачунати с тим да ће се снег у Добросињцима задржати који дан дуже него у граду, због близине Гоча и планина које окружују Краљево. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи